Over mij

Jeroen van Mierlo

Het leven is te mooi om slechte wijn te drinken

jeroen-van-mierlo

Ik help mensen bij het ontdekken van de wijnwereld- en hun eigen smaakvoorkeuren.
Want als je weet wat je lekker vindt, kies je gemakkelijker de wijn die bij je past.

Ik geloof dat wanneer je meer weet over wijn, je ook meer plezier kunt beleven aan een goed glas. Daarom help ik wijnliefhebbers hun wijnkennis en proeftechniek te verbeteren. Want er valt enorm veel te vertellen over wijn, maar mijn mening is: Dat wijn vooral bedoeld is om van te Genieten.

Al meer dan twintig jaar ben ik geboeid door het prachtige product wijn. Want niet één wijn is hetzelfde. Een goede wijn is niet alleen lekker, maar vertelt je zijn eigen verhaal. Het druivenras, de oorsprong, de omstandigheden van buitenaf, het klimaat, de manier van wijnmaken, het speelt allemaal mee. Daarnaast is een wijn altijd in ontwikkeling. In het vat, in de fles, in het glas… zelfs in de mond ontwikkelt een wijn zich verder. Zoals mensen ook hun wijnsmaak verder kunnen ontwikkelen.

Van mijn liefhebberij heb ik inmiddels mijn beroep gemaakt. In slechts één jaar behaalde ik de titel Register Vinoloog. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd als wijndocent en ben ik er trots op dat ik mij één van de eerste Register Wijndocenten van Nederland mag noemen.

Graag deel ik mijn passie en wijnkennis met anderen en neem ze mee op reis door de wijnwereld. Via het wijnglas welteverstaan. Dat doe ik tijdens de presentaties, workshops en wijncursussen die ik geef. Daarnaast ondersteun ik als freelancer de wijnbranche.

Vanuit mijn achtergrond in het volwassenenonderwijs kijk ik anders tegen wijneducatie aan. Mijn manier van lesgeven en presenteren is verfrissend, interactief en anders-dan-anders. En ja, óók ik maak regelmatig gebruik van lesboeken en powerpoint. Maar die zijn ondersteunend aan de actieve aanpak en moderne werkvormen.

Want leren gebeurt in je hoofd. En als je weet hoe dit werkt, weet je ook hoe je dit praktisch in een cursus kunt toepassen om het leerrendement te verhogen. En dan geen moeilijk gedoe, maar duidelijke taal en leren op een ontspannen, gezellige en no-nonsense manier. Want een wijncursus volg je tenslotte voor je plezier.

Inmiddels heb ik honderden wijnliefhebbers op weg geholpen in de wijnwereld. Hun feedback is altijd enthousiast, positief en soms zelfs hartverwarmend. Ook ben ik er bijzonder trots op dat al mijn cursisten zijn geslaagd op de landelijke examens.

Het is voor mij een voorrecht om op deze manier te kunnen werken en daar ben ik ontzettend dankbaar voor.

Hoe kan ik jou helpen?
Heb je advies nodig?
of heb je een vraag?

Klik dan hier om contact op te nemen.

Relevante opleidingen/ervaring

Wijn:

  Register Vinoloog van de Wijnacademie®
  WSET Level 3 Wines & Spirits – Certified®
  Culinaire Schrijfacademie van Onno Kleyn
  Diverse wijnreizen, workshops en Masterclasses
  Bezoeken van (inter)nationale wijnbeurzen en -evenementen
  Magister Vini – in opleiding

Commercieel:

Nima/SMA Sales A en B / Verkoopleiding,
Acquisitievaardigheden / Accountmanagement

Didactisch:

Onderwijsbevoegdheid voor het Hbo
Oud-voorzitter van de Associatie van Wijndocenten (wijndocent.nl)
Aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie®
Aanbevolen Gedistilleerddocent van de Wijnacademie®
Register Wijndocent®

Onno Kleyn over Jeroen:

Inzet, enthousiasme en een spitse, creatieve geest, zo viel Jeroen mij op bij de opleiding wijnschrijven die ik gaf. Ook het grafische aspect was onderdeel van zijn opmerkelijke werk. Niet op zijn mond gevallen, gretig en nieuwsgierig en accuraat. Kortom, goed om mee te werken!
Onno Kleyn